Prof.dr. René Medema, voorzitter Raad van Bestuur/ directeur wetenschapsbeleid
Drs. Marien van der Meer, directeur organisatie en bedrijfsvoering
Prof. dr. Emile Voest, medisch directeur

Voorwoord

Het Antoni van Leeuwenhoek is hét in kanker gespecialiseerde ziekenhuis en onderzoeksinstituut van Nederland. Sinds de oprichting in 1913 combineren wij hoogstaande zorg voor kankerpatiënten met grensverleggend onderzoek. Het kankeronderzoek behoort tot de top 10 wereldwijd. Als ziekenhuis en onderzoeksinstituut hebben we één gezamenlijke missie: door de combinatie van kankerzorg en -onderzoek, en de internationale uitwisseling van kennis, leveren wij een significante bijdrage aan het oplossen van het kankerprobleem in de 21e eeuw. Voor deze missie hebben we ons ook in 2019 weer hard ingezet en de raad van bestuur kijkt dan ook met waardering en trots terug op het afgelopen jaar, waarin er weer bijzondere ontwikkelingen plaatsvonden.

Het wetenschappelijk onderzoek kende in 2019 mooie publicaties, benoemingen en toekenningen, die een trend markeren die al langer gaande is: specifieke kenmerken van de tumor bepalen de behandeling. Voorbeelden hiervan zijn de BEACON-studie, de DRUP-studie en de 1,2 punch-publicatie, allen mede mogelijk gemaakt door subsidie van onze samenwerkingspartner KWF Kankerbestrijding.

This video has been disabled until you accept marketing cookies. Manage your preferences here or directly accept targeting cookies.

Klik rechtsboven voor geluid bij deze video


"De motivatie en betrokkenheid waarmee iedereen zich elke dag inzet, blijft niet onopgemerkt. Onze zorg wordt nog altijd hoog gewaardeerd."


Deel deze pagina