Fondsenwerving

Het is de ambitie van het Antoni van Leeuwenhoek om voor iedereen met kanker een behandeling op maat te ontwikkelen. Daarvoor zijn ‘out of the box’- denkende artsen nodig, maar ook geavanceerde apparatuur, tijd en veel geld. De Antoni van Leeuwenhoek Foundation draagt bij aan de financiering van het wetenschappelijk kankeronderzoek dat plaatsvindt in het Antoni van Leeuwenhoek.

Door de unieke combinatie van wetenschappelijk onderzoek en topklinische zorg dichtbij elkaar kunnen we sneller grote stappen zetten. Het onderzoeksinstituut en de kliniek werken intensief samen en de lijnen zijn kort. Onderzoeken kunnen daardoor snel worden opgestart, resultaten meteen getest en de behandelmethoden direct geïmplementeerd in de kliniek.

Dankzij de steun van onze donateurs kunnen we kwalitatief hoogwaardig onderzoek in het Antoni van Leeuwenhoek voortzetten. De Foundation wordt gesteund door Vrienden van het Antoni van Leeuwenhoek, periodieke schenkers, eenmalige donateurs en mensen die een fondsenwervende actie organiseren voor ons of de foundation hebben opgenomen in hun testament. Daarnaast mag de Foundation rekenen op steun uit het bedrijfsleven en van diverse stichtingen en vermogensfondsen.

De Foundation is dankbaar voor alle steun en iedere donatie, klein of groot, is welkom en draagt bij aan kankeronderzoek in het Antoni van Leeuwenhoek.

Steunstichting SFN Wanneer je geld doneert of nalaat aan het Antoni van Leeuwenhoek (en niet specifiek aan de AVL Foundation), belandt het geld bij de steunstichting Stichting Fondsen NKI. Deze steunstichting besteedt zijn geld uitsluitend aan het onderzoek binnen het Nederlands Kanker Instituut (NKI), het onderzoeksinstituut van het AVL. Het kan naar onderzoek gaan, maar ook naar hele praktische zaken als onderzoeksapparatuur en de kosten voor aanpassingen van het gebouw om onderzoek mogelijk te maken. Jaarlijks besteedt SFN ongeveer 3,5 miljoen euro aan het onderzoek door het NKI.

Kerncijfers fondsenwerving

€ 982.673

door vaste donateurs


€ 3.438.302

door grote gevers


€ 225.861

door acties en evenementen


€ 463.336

via bedrijven


€ 2.668.219

via nalatenschappen


€ 131.906

via stichtingen


Deel deze pagina