Prof.dr. René Medema, voorzitter Raad van Bestuur/ directeur wetenschapsbeleid
Drs. Marien van der Meer, directeur organisatie en bedrijfsvoering
Prof. dr. Emile Voest, medisch directeur

Voorwoord

Het Antoni van Leeuwenhoek is hét in kanker gespecialiseerde ziekenhuis en onderzoeksinstituut. Sinds de oprichting in 1913 combineren wij hoogstaande zorg voor kankerpatiënten met grensverleggend onderzoek. Als ziekenhuis en onderzoeksinstituut hebben we één gezamenlijke missie: door de combinatie van kankerzorg – en onderzoek, en de internationale uitwisseling van kennis, leveren wij een significante bijdrage aan het oplossen van het kankerprobleem in de 21e eeuw. Voor deze missie hebben we ons ook in 2018 weer hard ingezet en de raad van bestuur kijkt dan ook met tevredenheid en trots terug op het afgelopen jaar, waarin er weer bijzondere ontwikkelingen plaatsvonden.

Het Antoni van Leeuwenhoek is in 2018 door de European Academy of Cancer Sciences (EACS) officieel erkend als Centre of Excellence. Deze onderscheiding komt bovenop onze erkende status als Comprehensive Cancer Center, en is ons verleend vanwege de buitengewone interactie tussen het fundamenteel onderzoek en de kliniek in onze organisatie en onze positie als voorloper hierin.

This video has been disabled until you accept marketing cookies. Manage your preferences here or directly accept targeting cookies.

Klik rechtsboven voor geluid bij deze video


"De motivatie en betrokkenheid waarmee iedereen zich elke dag inzet, blijft niet onopgemerkt. Onze zorg wordt nog altijd hoog gewaardeerd."