Fondsenwerving

Het is de ambitie van het Antoni van Leeuwenhoek om voor iedereen met kanker een behandeling op maat te ontwikkelen. Daarvoor zijn ‘out of the box’- denkende artsen nodig, maar ook geavanceerde apparatuur, tijd en veel geld. De Antoni van Leeuwenhoek Foundation draagt bij aan de financiering van het wetenschappelijk kankeronderzoek dat plaatsvindt in het Antoni van Leeuwenhoek.

Door de unieke combinatie van wetenschappelijk onderzoek en topklinische zorg dichtbij elkaar kunnen we sneller grote stappen zetten. Het onderzoeksinstituut en de kliniek werken intensief samen en de lijnen zijn kort. Onderzoeken kunnen daardoor snel worden opgestart, resultaten meteen getest en de behandelmethoden direct geïmplementeerd in de kliniek.

Dankzij de steun van onze donateurs kunnen we kwalitatief hoogwaardig onderzoek in het Antoni van Leeuwenhoek voortzetten. De Foundation wordt gesteund door Vrienden van het Antoni van Leeuwenhoek, periodieke schenkers, eenmalige donateurs en mensen die een fondsenwervende actie organiseren voor ons of de foundation hebben opgenomen in hun testament. Daarnaast mag de Foundation rekenen op steun uit het bedrijfsleven en van diverse stichtingen en vermogensfondsen.


De Foundation is dankbaar voor alle steun en iedere donatie, klein of groot, is welkom en draagt bij aan kankeronderzoek in het Antoni van Leeuwenhoek.

Kerncijfers fondsenwerving

€ 485.674

door vaste donateurs


€ 1.651.678

door grote gevers


€ 421.491

door diverse acties


€ 491.352

via bedrijven


€ 697.598

via nalatenschappen


€ 917.108

via stichtingen


Fred Falkenburg, bestuurder bij KWF Kankerbestrijding

We hebben een sterke band

De band tussen KWF Kankerbestrijding en het Antoni van Leeuwenhoek is sterk en gaat terug tot maar liefst 1951. Naast financiering van diverse onderzoeksprojecten verstrekt KWF ook een instellingsfinanciering: in 2018 was dit het aanzienlijke bedrag van 16,1 miljoen euro.