Vrijwilligers

Binnen het Antoni van Leeuwenhoek zijn 260 vrijwilligers actief. Zij zijn onmisbaar voor de patiënt en de organisatie en bijvoorbeeld werkzaam als gastvrouw/gastheer in Het Gasthuis, dagbehandeling of polikliniek. Daarnaast worden zij betrokken bij patiëntenvervoer of patiëntenactiviteiten en schenken zij koffie in de wachtruimtes en op de dagbehandeling. Wij hebben drie verschillende groepen vrijwilligers:

Vrijwilligers Antoni van Leeuwenhoek

Onze vrijwilligers vervoeren patiënten van de ene afdeling naar de andere, ontvangen hen op de polikliniek en dagbehandeling, schenken koffie of helpen bij de kerkdienst op zondag. Vrijwilliger Hans: 'Als ik naar huis rijd, denk ik: fijn dat ik weer iets goed heb gedaan vandaag.'

Gasthuis

De patiënten van het Antoni van Leeuwenhoek weten steeds beter de weg te vinden naar het Gasthuis. In 2019 heeft het Gasthuis het drukste jaar in haar bestaan meegemaakt. Maar liefst 4.492 kamerovernachtingen zijn er gerealiseerd, wat neerkomt op een bezettingspercentage van 82%. Deze drukte is in goede banen geleid door 75 zeer actieve en betrokken vrijwilligers, die deze klus iedere dag weer op geweldige wijze klaren. Daar zijn we heel trots op!

Stichting Patiëntenzorg

In 2019 bestond de stichting 70 jaar. Dit is gevierd met een expositie in de hal en een symposium waarbij acht projecten, die de sfeer voor patiënten en verpleegkundigen gaan verbeteren, ondersteuning ontvingen. De vrijwilligers schenken dagelijks koffie, thee en soep en gaan wekelijks met een schilderijenteam, rijdend winkeltje en boeken langs de patiënten. De wachtruimtes worden voorzien van tijdschriften en opgevrolijkt met bloeiende planten en bloemen.

Deel deze pagina