Vrijwilligers

Binnen het Antoni van Leeuwenhoek zijn 260 vrijwilligers actief. Zij zijn onmisbaar voor de patiënt en de organisatie en bijvoorbeeld werkzaam als gastvrouw/gastheer in het Gasthuis, de Dagbehandeling of op de polikliniek. Daarnaast worden zij betrokken bij het vervoer van patiënten of patiëntenactiviteiten en schenken zij koffie in de wachtruimtes en op de Dagbehandeling. Wij hebben drie verschillende groepen vrijwilligers:

Vrijwilligers Antoni van Leeuwenhoek

Het afgelopen jaar hebben wij slechts de helft van onze 150 vrijwilligers kunnen inzetten vanwege de coronacrisis. Toch konden onze vrijwilligers worden ingezet als gastvrouwen/-heren op de poliklinieken, bij de Dagbehandeling en bij het interne patiëntenvervoer. Assistentie bij evenementen en seminars zijn niet of slechts af en toe (zondagse kerkvieringen) doorgegaan. We hebben in het najaar van 2020 samenwerking gezocht met de stichting Patiëntenzorg voor hun inzet als invalvrijwilligers als gastvrouwen op de poliklinieken.

Gasthuis

Voor het Gasthuis was 2020 een enerverend jaar. Helaas moesten wij als gevolg van de pandemie een periode sluiten. Gelukkig hebben we alle gasten die daar behoefte aan hadden kunnen helpen aan een betaalbare hotelovernachting in de directe omgeving van het ziekenhuis. Zo gauw het weer kon heeft het Gasthuis, met inachtneming van alle regels, de deuren weer geopend. In 2020 bestond het Gasthuis 30 jaar. Dat hebben we gevierd met de vrijwilligers die allemaal thuis hun eigen jubileumtaart bakten. Onze vrijwilligers staan ook in deze tijden altijd paraat; daar zijn we hen zeer dankbaar voor!

Stichting Patiëntenzorg

De vrijwilligers schenken normaliter dagelijks koffie, thee en soep en gaan wekelijks met een schilderijenteam, rijdend winkeltje en boeken langs de patiënten. Nadat in het voorjaar al ons vrijwilligerswerk abrupt tot stilstand kwam, waren we heel blij om aan het begin van de zomer weer koffie te kunnen schenken. Helaas was deze actie van korte duur. Gelukkig kunnen we diverse projecten ondersteunen met donaties, waaronder een nieuwe foto op het dakterras.

Deel deze pagina