Vrijwilligers

Vrijwilligers Antoni van Leeuwenhoek

Het afgelopen jaar hebben we ondanks corona meer dan 100 van onze vaste vrijwilligers kunnen inzetten. Deze extra aandacht voor patiënt en begeleider droeg bij aan het warme welkom en de gastvrijheid die het AVL wil uitstralen. Ook heeft vrijwilliger en patiëntenvervoerder Henk Eising een boek geschreven “Handen aan het bed” met prachtige anekdotes van patiënten en medevrijwilligers. Verder hebben we de reiskostenvergoedingen van de vrijwilligers kunnen verhogen naar een marktconform tarief, wat fijn is voor diegenen die wat verder weg wonen. Daarnaast is er gewerkt aan nieuw vrijwilligersbeleid om hen beter op de kaart te zetten.

Gasthuis

Het Gasthuis is vanwege de coronacrisis de eerste vijf maanden van het jaar gesloten geweest. Daarna zijn we stap voor stap opengegaan om vanaf juli weer met alle 15 kamers te kunnen draaien. Onze trouwe vrijwilligers stonden ook na deze lange sluitingsperiode weer paraat om het onze gasten naar de zin te maken. Het is heel bijzonder om te ervaren dat ons Gasthuis door de flexibele en betrokken inzet van onze vrijwilligers weer snel aanvoelde alsof het nooit gesloten was geweest. Gelukkig weten ook de patiënten van het AVL en hun dierbaren ons goed te vinden. Met een ploeg van 65 vrijwilligers worden zij in ons Gasthuis met open armen ontvangen!

Stichting Patiëntenzorg

In juli konden de vrijwilligers weer starten met het uitdelen van koffie en het maken van een praatje. In het najaar hervatte ook het team dat de patiënten een nieuw uitzicht biedt, in de vorm van een reproductie naar keuze, haar werkzaamheden. Met steun van Stichting Roparun waren we wederom in staat Keppies (slaapmutjes) aan te schaffen en aan patiënten ter beschikking te stellen. Voor de donaties uit de nalatenschap van Nel Vermeij kwamen dertien aanvragen binnen waarvan er vier zijn gehonoreerd.